fredag 2 december 2011

Ett fult tryne

I måndags hade vi sammanträde i kommunens högsta politiska församling - fullmäktige. Vi beslutade bland annat om budgeten för 2012. Men det var inte budgeten som skapade mest debatt. Det var det två andra frågor på dagordningen som gjorde. Vårdnadsbidraget och flyktingmottagandet i kommunen. Flyktingmottagandet har varit en flitigt förekommande fråga under mandatperioden och avsändaren till flera frågor i ämnet har Christina Nilsson (-) varit. Som fullmäktigeledamot har man en självklar rätt och också en skyldighet att fråga om allt som rör kommunens verksamhet. Det är tveklöst så. Men denna gång steg hon över en gräns. När hon ifrågasatte kommunens intention att ta emot flyktingar med funktionshinder, kanske till och med multipla funktionshinder.

Jag menar att hon är inne på att dela upp människor i värdefulla och inte värdefulla. Och när sådana signaler går ut från en ledamot i fullmäktige reagerar jag med hela ryggmärgen. Och inte bara jag. Vi var många som tydligt markerade mot en sådan människosyn. Skönt.

Något annat som hände var att vår Sverigedemokrat som tidigare hållit en tämligen låg profil klev ut ur garderoben och använde sig av en retorik som ger murrigt brunt eko från nationalsocialismen. Han ansåg att samtliga partier (hans eget undantaget antar jag) borde skämmas för att vi "förstör svenskheten" (ungefär).

Vad som inbegrips i svenskheten framgick inte. Jag antar att fortsättning följer.

Love peace and light

Pia

1 kommentar:

  1. Att Pia Tingvall tycker att en representant för de kindabor som motsäger sig nuvarnade immigrationspolitik och resursfördelning gärna kan jämföras med etnisk rensning och förtryck säger mer om Tingvalls egen historiska bildning och kognitiva förmåga än motpartens politiska vilja.

    Det är varken fult eller osolidariskt för en kommun att prioritera sina egna invånare, särskilt i ostabila tider som dessa, tvärtom är det de folkvaldas plikt att sätta kommunens bästa i första hand.

    Därför skulle jag vilja ställa ett antal frågor till Pia Tingvall:

    - Vilka fördelar kommer ett ökat flyktingmottagande till Kinda kommun att ge kommunen i helhet, samt dess ivånare? Sjunkande brottssatistik? Bättre resultat i skolan? Mer pengar till äldrevården? Bättre integration? Minskade polisutryckningar? Fler högutbildade arbetstagare?

    - Om man jämför med liknande situationer, där förhållandevis små kommuner tagit emot stora grupper av migranter, t.ex. Gärdshyttan eller Mariannelund, har det där uppstått stora problem med kriminalitet, oroligheter, stölder i butiker, konflikter mellan asylanter som med asylanter och lokalbefolkning, äldreboenden har tvingats flyttas, gruppvåldtäkter etc. Hur ska detta undvikas i just Kinda kommun?

    - Om man som Kindabo ställer sig tveksam till att dennes hemort utvecklas till ovanstående scenario, vilket demokratiskt alternativ föreslår kommunpolitikerna, förutom att rösta på ett parti som ger detta murriga, bruna eko från nationalsocialismen?

    Tacksam för svar!

    SvaraRadera